Herwin Energie - Herwin-Energie

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Nederlands
HERWIN-ENERGIE

Met douchewater verdwijnt heel veel warmte in het riool. In een goed geïsoleerd huis is tegenwoordig het grootste deel van het totale energiegebruik voor douchen. Warmteterugwinning is dan de oplossing. Met de ES-drain van Herwin-Energie kan op een economische wijze ongeveer de helft van de energie bespaard worden.

Herwin-Energie heeft meer dan 15 jaar ervaring met warmterugwinning uit douchewater. De innovatieve douchegoot met warmte terugwinning, de ES-drain is na een testperiode van bijna 2jaar klaar voor een grootscheepse toepassing. De douchegoot voldoet door aan alle kwaliteitseisen, het rendement is door KIWA getest en heeft bovendien een aantal unieke innovatieve eigenschappen. Zo zijn er de leidingwateraansluitingen in de goot, dus niet in de betonvloer. De douchegoot is uitgevoerd met een lekdetectie en een dubbele veiligheid tegen lekkage van water in de vloer. Het materiaal van de spiraal in de goot is zuiver koper en van de behuizing AISI 316, het beste en duurste roestvrij staal voor deze toepassing dat er is.

Het principe van warmteterugwinning uit douchewater is heel eenvoudig. Door middel van een warmtewisselaar wordt warmte uit het afgevoerde water gehaald en direct weer toegevoerd aan het koude leidingwater dat gebruikt wordt met douchen. Er is dus geen opslag nodig en het water wordt ook niet hergebruikt. 
Copyright 2015. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu